Lämpimästi tervetuloa koulutuksiimme

Tarjoamme monia erilaisia opintokokonaisuuksia, joista voit valita sinulle sopivimman. Voit käydä useita koulutuksiamme lähiopetuksena Helsingissä ja osa kursseista on tarjolla myös verkkokursseina. Valikoimassamme on sekä kaikille avoimia että terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettuja koulutuksia.

Alta löydät esiteltyinä eri koulutuskokonaisuudet.

Terveyden Tukipilarit® -koulutus

Terveyden Tukipilarit -kurssit ovat kaikille avoimia. Ne sopivat sinulle, olit sitten kiinnostunut parantamaan omaa terveyttäsi tai kehittämään ammatillista osaamistasi. Kursseilla luodaan vankka pohja ymmärrykselle omasta ja läheistesi terveydestä. Opit ymmärtämään kehon toimintaa sekä syömään ja elämään terveellisesti. Lisäksi opit mielenkiintoisia asioita muun muassa hormonien toiminnasta, kilpirauhasen vajaatoiminnasta, kroonisesta hiljaisesta tulehduksesta, suolistosta ja stressistä.

Terveyden Tukipilarit -kurssit järjestetään lähiopetuksena ja verkko-opintoina. Kursseja on yhteensä yhdeksän. Voit käydä myös yksittäisiä sinua kiinnostavia kursseja, mutta suosittelemme käymään opinnot järjestyksessä. Lähiopiskelu on hyvin yhteisöllistä ja meillä on lämmin ilmapiiri. Tapaat mukavia ihmisiä ja voit saada uusia ystäviä. Tule innostumaan terveydestä ja omasta hyvinvoinnistasi! Tutustu tarkemmin TT-kursseihin täällä.

Ravitsemustieteen verkkokurssit

Ravitsemustieteen verkkokurssit koostuvat neljästä erillisestä kurssista, joilla käsitellään virallisen ravitsemustieteen perusasioita. Opit mielenkiintoisia ja käytännön kannalta hyödyllisiä asioita ravitsemustieteestä. Oppimasi asiat tukevat loistavasti sekä Terveyden Tukipilarit – että FLT-opintoja. Kurssit ovat avoimia kaikille ravitsemustieteestä kiinnostuneille. Suurimmalle osalle ravintoneuvojaksi tai FLT Ravintovalmentajaksi tähtäävistä kurssit ovat pakollisia.

FLT Koulutus®

Haluatko opiskella funktionaalista lääketiedettä ja funktionaalista ravitsemusta? Korkeatasoinen funktionaalisen lääketieteen koulutus järjestetään vain lähiopintoina Helsingissä. Koulutus tähtää vankkaan ammattitaitoon ja antaa valmiudet opastaa ja valmentaa ihmisiä yksilöllisesti tekemään terveydelle edullisia muutoksia. Koulutukseen haetaan erillisellä hakemuksella. Koulutus on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille. Mikäli et ole terveydenhuollon ammattilainen, sinulla on silti mahdollisuus päästä opiskelemaan FLT Koulutukseen. Katso koulutuskriteerit täältä.

Funktionaalisen lääketieteen koulutus koostuu kuudesta peruskurssista FLT I A, I B, II A, II B, II C ja II D. Jatkokursseja on tällä hetkellä seitsemän viikonloppua (FLT III A, III B, III C, IV A, IV B, V A, V B). Funktionaalisen lääketieteen koulutukseen kuuluu myös käytännön harjoittelukurssi. Yksi kurssi kestää kaksi päivää ja opiskelu tapahtuu viikonloppuisin. Kokonaisuudessaan kurssien suorittamiseen menee yleensä noin 2-3 vuotta.

Kursseilla käsitellään funktionaalisen lääketieteen teoriaa liittyen muun muassa maha-suolikananavan häiriöihin, aineenvaihduntahäiriöiden taustatekijöihin, hormonitoimintaan ja pienten biokemiallisten muutosten vaikutukseen oireiden synnyssä. Opettelemme luonnollisesti funktionaalisen lääketieteen soveltamista käytännössä useiden erilaisten vaivojen ja sairauksien hoidossa, kuten esimerkiksi allergiat, atooppinen ekseema, hormonaaliset ongelmat, kilpirauhassairaudet, nivelreuma, fibromyalgia, suolistovaivat ja monet neurologiset ongelmat. Tutustu tarkemmin FLT Koulutukseen ja kursseihin tästä. FLT koulutuksesta on mahdollista valmistua ravintoneuvojaksi / FLT Ravintovalmentajaksi®. Mikäli olet lääkäri, voit valmistua FLT Lääkäriksi.

Tenttiminen

Jos tähtäimessäsi on valmistua ravintoneuvojaksi / FLT Ravintovalmentajaksi® / FLT Lääkäriksi®, sinun on myös tentittävä osa käymistäsi kursseista riippuen koulutustaustastasi.

Terveyden Tukipilarit -kurssit ja ravitsemustieteen verkkokurssit tentitään verkkotentteinä. Funktionaalisen lääketieteen kurssit tentitään paikan päällä seuraavan FLT-kurssin yhteydessä. FLT-tenttejä on lisäksi mahdollista suorittaa erikseen sovittuna ajankohtana yleisissä valvotuissa tenttitilaisuuksissa omalla paikkakunnallasi. Lisää tietoa tenttimisestä löydät täältä.