FLT KOULUTUS®

Koulutuskriteerit FLT ammattilaisiksi tähtääville

Kaikki sopivan terveydenhuollon pätevyyden tai muun sopivan koulutuksen omaavat henkilöt ovat tervetulleita kursseille täydentämään ammattitaitoaan. Huomaathan kuitenkin, että kurssit tulee käydä järjestyksessä aloittaen FLT I A:sta.

Koulutukseen tulee hakea erikseen, oli tavoitteenasi sitten ammattitaidon täydentäminen tai FLT-ammattilaisen titteli. Hakulomakkeen löydät täältä. Jos kysyttävää ilmenee, niin otathan ystävällisesti yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@paulaheinonen.fi.

Koulutuskriteerit Ravintoneuvojaksi, FLT Ravintovalmentajaksi® tai FLT Lääkäriksi® hakeville

Lääkärit

Jos olet lääkäri, voit tulla suoraan FLT-kursseille täydentämään ammattitaitoasi. Lähetettyäsi hakemuksen saat oikeuden ostaa kursseja verkkokaupastamme. Mikäli tähtäät FLT Lääkäriksi®, sinun on suoritettava kaikki FLT Koulutukseen kuuluvat perusjaksot FLT I A – FLT II D (6 kurssia). Lisäksi sinun on osallistuttava myös jatkokursseihin FLT III A:sta alkaen sekä FLT Käytännön harjoittelukurssiin. Sinun on tentittävä peruskurssit hyväksytysti. Vaihtoehtoisesti FLY ry voi hyväksyä FLT Lääkäriksi, mikäli lääkärillä on esittää IFM:n (Institute for Functional Medicine) tai vastaava ulkomailla käyty koulutuskokonaisuus suoritetuksi. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

Koulutuskriteerit Ravintoneuvojaksi tai FLT Ravintovalmentajaksi® tähtääville terveydenhuollon ammattilaisille

Hyviä pohjakoulutuksia FLT Koulutukseen ovat mm. ravitsemusterapeutin, psykologin, sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, biokemistin ja biologin loppututkinnot. Huomaathan, että kaikki koulutusvaatimukset eivät koske kaikkia hakijoita. Esimerkiksi ravitsemusterapeuteilta emme edellytä ravitsemustieteen verkko-opintoja. Jokainen hakemus käsitellään tapauskohtaisesti. Tervetuloa opiskelemaan!

– Sopiva peruskoulutus (terveydenhuollon ammattihenkilön koulutus), jonka riittävyys arvioidaan tapauskohtaisesti
– Ravitsemustieteen verkko-opinnot RT1-RT4 tentittynä hyväksytysti (tai 25 opintopistettä ravitsemustieteitä esim. Avoimessa yliopistossa)
– Lääketieteen perusteet tarvittaessa 14 op (esim. Avoimessa yliopistossa)
– Terveyden Tukipilarit® -koulutus (TT1-TT7)
– Suosittelemme lämpimästi osallistumaan myös TT8- ja TT9-kursseille

Lääketieteen opintojen laajuuden tulee olla vähintään 14 op. Suosittelemme kokoamaan lääketieteen opinnot painottaen seuraavia kursseja / aihealueita. Myös biokemian kursseja voi sisällyttää näihin opintoihin.

–        Anatomia
–        Fysiologia
–        Tautioppi
–        Elimistön rakenne ja toiminta
–        Solujen molekyylibiologia
–        Lääketieteen perusteet-kurssi
–        Biokemian kurssit

Suosittelemme suorittamaan lääketieteen opinnot ensisijaisesti yliopistoissa tai avoimissa yliopistoissa.

Muiden kuin terveydenhuollon ammattilaisten koulutuskriteerit

Mikäli sinulla ei ole sopivaa terveydenhuollon pätevyyttä, voit silti päästä mukaan FLT Koulutukseen. Alla olevat opinnot tulee kuitenkin suorittaa ennen koulutukseen hakua. Terveyden Tukipilarit® -kurssit ovat erinomainen pohjakoulutus funktionaalisen lääketieteen perusteiden ymmärtämiseksi. Nähdään kursseilla!

– Terveyden Tukipilarit® -koulutuksen TT1-TT7 kurssit (TT1-TT6 tentittynä vähintään H+ -arvosanoin)
– Suosittelemme lämpimästi osallistumaan myös TT8- ja TT9-kursseille
– Ravitsemustieteen verkko-opinnot RT1-RT4 tentittynä hyväksytysti (tai 25 opintopistettä ravitsemustieteitä esim. Avoimessa yliopistossa)
– Lääketieteen perusteet, laajuus vähintään 14 op (mielellään yliopistossa tai avoimessa yliopistossa, katso lisätietoa yltä)
– SPR:n ensiapu 1 -kurssi (voit suorittaa FLT Koulutuksen® aikanakin)