VERKKOKURSSIT

Ravitsemustieteen verkkokurssit

Kauan odotetut ravitsemustieteen verkko-opinnot ovat alkaneet!

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi tutkimusretkelle ravitsemustieteen maailmaan.

Nämä verkko-opinnot koostuvat neljästä erillisestä kurssista, joilla käsitellään niitä perusasioita, joihin virallinen ravitsemustiede nojaa. Olemme poimineet valtavasta tietomäärästä kaikkein mielenkiintoisimmat ja käytännön kannalta hyödyllisimmät kokonaisuudet. Oppimasi asiat tukevat loistavasti sekä Terveyden Tukipilarit -opintoja että FLT-opintoja.

Kurssien suorittaminen on helppoa – voit kuunnella ja katsoa luennot verkossa silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Myös tenttiminen onnistuu verkossa. Mikäli tarkoituksenasi on jatkaa FLT-opintoihin, ovat ravitsemustieteen verkko-opinnot sinulle välttämättömät ja ne on myös tentittävä hyväksytysti. Tarkempaa tietoa opintopolusta löydät täältä. Kurssit ovat avoimia kaikille ravitsemustieteestä kiinnostuneille. Pohjakoulutusta ei vaadita, joten oletpa sitten kampaaja, personal trainer, pankkitoimihenkilö, sairaanhoitaja, kirjanpitäjä, lentoemäntä, siivooja, sihteeri, opettaja, hieroja tai lastentarhanopettaja, olet lämpimästi tervetullut osallistumaan verkkokursseille!

Ravitsemustieteen kurssit lyhyesti

Ensimmäisellä kurssilla syvennytään ravitsemustieteen perusteisiin. Tulet oppimaan, mistä ravintomme koostuu ja mitä tehtäviä eri ravintoaineilla on kehossamme.  Myös vitamiinit sekä kivennäisaineet tulevat sinulle tutuiksi. Kurssin jälkeen hallitset ravitsemustieteen peruskäsitteet ja tiedät ruoansulatuskanavan toiminnan pääpiirteissään.

Toinen kurssi vie sinut ihanan ja ihmeellisen fysiologian pariin. Paneudumme etenkin ruoansulatuselimistöön ja sen toimintaan. Tutustumme myös biokemiaan ja solubiologiaan. Lisäksi tarkastelemme seuraavia kysymyksiä:

– mitä ravintoaineille tapahtuu elimistössä?
– kuinka maksa toimii?
– mikä on suoliston mikrobien merkitys terveydelle?

Kolmannella kurssilla käsittelemme elintarvikkeita ja ravitsemussuosituksia. Tutustumme erilaisiin tarjolla oleviin elintarvikkeisiin kuten rasvoihin, viljoihin, lihaan, kasviksiin, mausteisiin, juomiin jne. Lisäksi tutustumme mm. luomuun, ruoan ympäristövaikutuksiin, ravintolisiin ja rohtoihin sekä ruoan käsittelyyn ja säilytykseen. Kolmannella kurssilla opit myös millaiset viralliset ravitsemussuositukset ovat.

Neljäs ja viimeinen ravitsemustieteen kurssi käsittelee ravitsemusta eri elämänvaiheissa. Mitä tulee huomioida raskausaikana, pienen lapsen, aikuisen työikäisen sekä ikääntyvän ruokavaliossa? Entä miten liikkujan tulisi syödä? Kurssilla opit myös ruoka-allergioista, syömishäiriöistä, keliakiasta, kasvisruokavalioista sekä ravitsemustilan mittaamisesta.

Kurssien opettajina toimivat:

Terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti & FLT Ravintovalmentaja® Hanna Kivimäki
Terveystieteiden maisteri & laillistettu ravitsemusterapeutti Minna Vidgren
Tekniikan lisensiaatti (mm. soveltava mikrobiologia ja biotekniikka) & ravitsemusasiantuntija Paula Heinonen

Ravitsemustieteen verkkokurssit