VERKKOKURSSIT

Terveyden Tukipilarit® -verkkokurssit

Huom. muistathan aina kirjautua sisään verkkovalmennuspalveluun tällä sivustolla: verkkokurssit.paulaheinonen.fi

Huikean suosion saavuttaneet TT-kurssit ilmestyvät 2017 alkaen myös verkko-opintoina. Sydämellisesti tervetuloa matkalle kohti terveyttä ja hyvinvointia. Tutustu kursseihin täällä.

Ensimmäinen Terveyden Tukipilarit -vuosikurssi alkoi syksyllä vuonna 2012. Siitä lähtien olemme saaneet pyyntöjä, että TT-opinnot olisi mahdollista suorittaa myös verkossa. Nyt se on mahdollista. Huomaathan ystävällisesti, että jokainen verkkokurssi on saatavilla aina rajoitetun ajan.

Terveyden Tukipilarit® -verkkokurssit on tarkoitettu terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille sekä elämänsä kuntoon haluaville. Ne sopivat erinomaisesti myös tiedonjanoisille ja alanvaihtoa harkitseville. Tule oppimaan, mitä ovat kilpirauhasen vajaatoiminta, PMS-vaivat, masennus ja krooninen hiljainen tulehdus sekä mitä niille on tehtävissä. Kurssien avulla opit ymmärtämään, mikä on ruokavalion rooli terveydessä ja millaista ravintoa kehosi todella tarvitsee. Lisäksi pääset oppimaan mielenkiintoisia asioita muun muassa hormoneista, immuniteetista, urheiluravitsemuksesta sekä suoliston hyvinvoinnista.

Jos et ole terveydenhuollon ammattilainen, voit tämän kurssikokonaisuuden avulla tähdätä myös funktionaalisen lääketieteen koulutukseen. Tällöin seitsemän ensimmäistä TT-kurssia ovat sinulle pakollisia. FLT Koulutuksesta on mahdollista valmistua ravintoneuvojaksi ja FLT Ravintovalmentajaksi®. Terveyden Tukipilarit -verkkokurssit ovatkin erittäin hyödyllisiä kaikille, jotka tähtäävät opiskelemaan funktionaalista lääketiedettä. Oletpa sitten kampaaja, personal trainer, pankkitoimihenkilö, sairaanhoitaja, kirjanpitäjä, lentoemäntä, siivooja, sihteeri, kauppatieteilijä, psykologi, opettaja, hieroja tai lastentarhanopettaja, olet lämpimästi tervetullut TT-kursseillemme!

Suosittelemme Terveyden Tukipilarit® -kursseja myös lääkäreille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille. Oletpa sitten sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, fysioterapeutti, farmaseutti tai ravitsemusterapeutti, pääset oppimaan uutta ja syventämään ammattitaitoasi. Myös jo valmistuneet FLT Ravintovalmentajat® käyvät TT-kursseja kerratakseen perusasioita ja täydentääkseen osaamistaan.

Terveyden Tukipilarit -koulutus koostuu yhdeksästä kurssista. Suosittelemme suorittamaan TT-kurssit järjestyksessä. Jos olet erityisen kiinnostunut jostain aiheesta, esim. TT2 (suolisto ja sen huikea merkitys terveydelle) tai TT9 (migreeni, vaihdevuodet, urheiluravitsemus ja keinotekoiset makeutusaineet), voit osallistua myös yksittäisille TT-kursseille. Toivomme ja suosittelemme kuitenkin, että käyt kurssit järjestyksessä. Tämä erityisesti niille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta tai tietämystä aiheesta. Kurssit on suunniteltu niin, että niiden käyminen järjestyksessä (TT1-TT9) johtaa parhaaseen mahdolliseen oppimiseen.

Kurssien suorittaminen on helppoa – voit kuunnella ja katsoa luennot kurssin aikana verkossa silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Myös tenttiminen onnistuu tulevaisuudessa verkossa. Mikäli tarkoituksenasi on jatkaa FLT-opintoihin, ovat TT-kurssit sinulle välttämättömiä riippuen koulutustaustastasi (katso täältä). TT-verkkokurssit on kuvattu live-esiintymisistä kurssipaikalla Vallilassa. Alla kurssien sisällöt on esitelty lyhyesti. Tarkemmat kurssisisällöt löydät tästä.

Kurssiesittelyt lyhyesti

TT1-kurssilla perehdytään terveyden funktionaaliseen näkökulmaan, yksilöllisyyteen ja ruokavalioon. Lisäksi tutustumme moniin myrkkyihin (kuten torjunta-aineet, raskasmetallit, ympäristömyrkyt) ja niiden merkitykseen terveydelle.

TT2-kurssilla sukelletaan suoliston ihmeelliseen maailmaan. Suolisto ja siellä asuvat bakteerit ovat uskomattoman tärkeitä hyvinvoinnillemme. Opit mm. mitä erilaisille suolistovaivoille kuten närästykselle, ärtyneen suolen oireyhtymälle, ummetukselle, divertikkeleille ja dysbioosille on tehtävissä. Tutustumme myös siihen, miten maksa toimii, millainen on sen myrkynpoistojärjestelmä ja minkälainen ruoka vaalii maksan terveyttä.

TT3-kurssilla selviää, miten rakennetaan vahva immuunipuolustus. Lisäksi opimme, mitä ruokaa aivot tarvitsevat eli miten voit ravita aivojasi mahdollisimman hyvin. Opit myös, mitä tekijöitä on vältettävä ja mitkä tekijät kiihdyttävät aivojen rappeutumista. Käsittelemme lisäksi masennusta ja unihäiriöitä sekä niiden hoitoa.

TT4-kurssi on hormonien hurmaa. Pääset oppimaan, miten häiriintynyt insuliiniaineenvaihdunta ja stressi vaikuttavat terveyteen. Opit myös PMS-vaivoista sekä niiden hoidosta. Lisäksi käsittelemme lisämunuaisten uupumusta ja kilpirauhasen vajaatoimintaa (hypotyreoosi) sekä jodin merkitystä elimistölle. Opit käytännössä, miten vaikuttaa edellä mainittuihin vaivoihin.

TT5-kurssilla käsittelemme nykyajan ehkäpä suurinta vitsausta – kroonista hiljaista tulehdusta, joka on lähes kaikkien kroonisten sairauksien taustalla. Perehdymme, mistä ja miten se syntyy sekä miten sitä voi ehkäistä. Opit myös, miten kehon rasvakudos, geenit ja ympäristötekijät vaikuttavat krooniseen hiljaiseen tulehdukseen. Kurssin jälkeen tiedät, mitä on tehtävissä, jos kehossa velloo krooninen hiljainen tulehdus.

TT6-kurssilla pääset kurkistamaan solun sisään. Syvennymme soluaineenvaihduntaan ja biokemiaan. Tarkastelemme mitä solussa tapahtuu ja miksi. Mitä ovat ihanat mitokondriot ja mitä tapahtuu, jos ne eivät toimi kunnolla? Ymmärrät myös, mihin solu tarvitsee vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja rasvahappoja. Samalla opit, kuinka haitalliset aineet voivat vaikuttaa solun toiminnan heikentymiseen tai jopa aiheuttaa solukuoleman.

TT7 on ravintolisien peruskurssi. Käsittelemme mm. vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, antioksidantteja, rasvahappoja ja aminohappoja. Kurssin jälkeen tiedät esimerkiksi, miten C-vitamiini vaikuttaa elimistössäsi, miksi rasvahapot ovat tärkeitä ja mitä hyötyä on antioksidanteista. Opit miksi, milloin ja millä tavalla mitäkin ravintolisää tulee käyttää, jotta saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn. Opit myös, milloin tiettyjä ravintolisiä ei tule käyttää.

TT8 on ravintolisien jatkokurssi. Siinä perehdymme muun muassa vaihdevuosiin, suoliston hyvinvointiin, uniongelmiin sekä stressiin liittyviin ravintolisiin. Ymmärrät tärkeimmät asiat ravintolisien annostuksista sekä yhdistelmistä. Opit myös, mitkä ravintolisät ovat tärkeitä aivojen optimaalisen toiminnan saavuttamiseksi.

TT9-kurssi syntyi kurssilaisten toiveista. Se koostuu urheiluravitsemusosuudesta, jossa käsittelemme ravintoa osana urheilijan kokonaisvaltaista valmentautumista. Lisäksi opit migreenin ja vaihdevuosivaivojen hoito-ohjelman funktionaalisen lääketieteen periaatteiden mukaan. Opiskelemme myös, miten keinotekoiset makeutusaineet vaikuttavat ihmisen terveyteen.

Kurssien opettajina toimivat:
– Funktionaalisen lääketieteen kouluttaja, ravitsemusasiantuntija ja tekniikan lisensiaatti Paula Heinonen
– Terveystieteiden maisteri, laillistettu ravitsemusterapeutti, FLT Ravintovalmentaja® Hanna Kivimäki
– Biokemian tri Leea Pelto
– Liikuntatieteiden maisteri (pääaineena liikuntafysiologia), Heikki Huovinen, Hintsa Performance.

Terveyden Tukipilarit® -verkkokurssit