Terveyden Tukipilarit® -kursseilla opit ymmärtämään, mitä kehossasi tapahtuu ja miksi. Näiden kurssien avulla jo sadat ihmiset ovat muuttaneet terveytensä ja jopa elämänsä parempaan suuntaan. Voit lukea ihanilta kurssilaisiltamme saamamme palautteet täältä. Koulutus koostuu yhdeksästä eri kurssista (TT1–TT9), jotka järjestetään lähiopetuksena Helsingissä. Oppainasi toimivat inspiroivat opettajat Paula Heinosen johdolla. Sydämellisesti tervetuloa matkalle kohti terveyttä ja hyvinvointia!

TT7-kurssin sisältö lyhyesti

Ravintolisien Aakkoset -kurssilla opit käyttämään ravintolisiä oikein. Emme perehdy ainoastaan ravintolisiin, vaan opettelemme mihin vitamiineja, kivennäisaineita, rasvahappoja, antioksidantteja sekä aminohappoja kehossa tarvitaan. Käsittelemme niiden elintärkeitä tehtäviä ja katsomme, mihin kaikkeen puute tai vaje voi elimistössä johtaa. Opit myös, millaisella annostuksella ravintolisiä voi käyttää. Tiedät millaisia valmisteita ei saa ottaa samaan aikaan ja mitkä taas tulisi ottaa yhdessä. Ymmärrät samoin, mitä ravintolisiä ei tule ottaa tiettyjen lääkkeiden kanssa tai kuinka pitkä tauko on pidettävä ravintolisän ja lääkkeen välillä.

Kurssilla opit lisäksi, mihin aikaan vuorokaudesta mitäkin ravintolisää on otettava, minkä ruoan kanssa vai kannattaako ravintolisä nauttia tyhjään mahaan. Tämä on tietyissä tapauksissa hyvin tärkeää, jotta saat ravintolisistä parhaan mahdollisen hyödyn irti. Opit myös optimoimaan ravintoaineiden saantia ruokavaliosta.

Kurssin aikana pääset esittämään myös henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle ja FLT Ravintovalmentajille®.

TT7 5.–6.11.2022

Kehomme on viisas – se pyrkii aina kohti tasapainoa. Se säätelee myös ravintoaineiden imeytymistä: jos jotain on liian vähän, sen imeytyminen ruoasta lisääntyy ja jos jotain on liikaa, imeytyminen heikkenee. Jos näin on, miksi sitten tarvitsemme ravintolisiä? Onko sinulla ollut kenties imeytymishäiriöitä, pitkään kestänyt stressaava elämänjakso tai esimerkiksi paljon nuhakuumeita ja poskiontelotulehduksia? Puutoksia voi syntyä myös vuosien saatossa huonojen elämäntapojen ja epäterveellisen ravinnon myötä. Ravinto ja muut elämäntavat ovatkin aina ensisijainen keino, kun lähdetään korjaamaan syntyneitä ravintoainepuutoksia ja elimistön epätasapainotiloja. Ravintolisät ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu otettavaksi tarvittaessa terveellisen ruoan lisänä oikealla annostuksella ja oikeaan aikaan.

Vitamiinit ovat orgaanisia yhdisteitä, joita on ruoassa luontaisesti pieniä määriä. Ne ovat välttämättömiä elimistön normaalille toiminnalle. Vitamiinit jaetaan rasva- ja vesiliukoisiin. Tällä kurssilla perehdymme vesiliukoisista vitamiineista mm. C-vitamiiniin ja moniin eri B-vitamiineihin. Lisäksi käsittelemme rasvaliukoiset A-, D-, E- ja K-vitamiinit. Ymmärrät mitkä ovat näiden vitamiinien tehtävät ja mitä niiden puutteesta seuraa. Entä mistä niitä saa ruokavaliosta? Mitkä vitamiinit ovat välttämättömiä aivojen ja hermoston toiminnalle sekä vahvalle vastustuskyvylle? Mitä tarvitaan hormonien muodostukseen ja mitkä ovat ääritärkeitä stressin aikana? Mitkä vaikuttavat ihon ja limakalvojen terveyteen? Mitä ravintolisiä tarvitset ja miten niitä käytetään oikein? Kurssilla saat vastauksia mm. näihin kysymyksiin.

Entä tunnetko elimistölle erittäin tärkeät kivennäisaineet? Kivennäisaineista tarkastelemme kalsiumia, magnesiumia, rautaa, jodia, sinkkiä, kuparia, seleeniä ja kromia. Mistä niitä saa ruoasta? Mitä ovat niiden tehtävät? Mitä kivennäisaineiden puutoksista voi seurata? Mitä kivennäisaineita ei tule ottaa samanaikaisesti ja miksi? Entäpä lääkkeet – voivatko kivennäisainelisät heikentää joidenkin lääkkeiden imeytymistä? Milloin kivennäisaineita tulisi ottaa ravintolisinä ja millaisina annoksina? Kurssilla opit myös, mikä hivenaine on hyvin tärkeä immuniteetille, iholle, limakalvoille ja aivoille sekä useiden hormonien tuotannolle. Mielenkiintoista, vai mitä?

Kurssilla perehdymme myös happiradikaaleihin ja antioksidantteihin. Miten radikaalit syntyvät, mitä ne tuhoavat, miten telomeerit liittyvät radikaaleihin? Sinulle selviää, mikä on alfalipoiinihappo, miten se vaikuttaa maksaan, sokeriaineenvaihduntaan ja aivoihin. Mistä sitä saa, muodostaako keho sitä itse ja mihin kaikkeen sitä tarvitaan? Entäpä voimakas antioksidantti pycnogenol? Tai ubikinoni, Q10 – miksi sen määrä kehossa pienenee jo 20 ikävuoden jälkeen? Mistä sitä saa, mihin se vaikuttaa, koska sitä tulisi käyttää ja millä annoksella? Perehdymme myös astaksantiiniin, resveratroliin ja kurkumaan.

Lisäksi käsittelemme tällä kurssilla välttämättömät rasvahapot ja muita rasvahappoja kuten esim. GLA:n, omega-7-rasvahapot ja kylmäpuristetut öljyt. Mihin niitä tarvitaan ja miksi, mitä ovat niiden puutosoireet? Millaisia annostusten tulisi olla? Opettelemme myös aminohappojen käyttöä. Mihin ne vaikuttavat? Miten niitä on käytettävä? Millaisina annoksina? Kuinka kauan yksittäisiä aminohappoja voi käyttää? Entäpä proteiinijauheet? Mihin on kiinnitettävä huomiota ja minkä takia?

Kenelle tarkoitettu?

– Terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille
– Sinulle, joka haluat tietää mitä ravintolisiä sinun tulisi syödä
– Sinulle, joka haluat oppia käyttämään ravintolisiä oikein
– Sinulle, joka haluat ymmärtää vitamiinien, kivennäisaineiden, rasvahappojen, antioksidanttien ja aminohappojen merkityksen kehon hyvinvoinnille ja terveydelle
– Luontaistuotealalla toimiville
– Terveydenhoitoalalla toimiville kuten farmaseuteille ja lääkäreille
– Tiedonjanoisille
– Alanvaihtoa harkitseville
– FLT Ravintovalmentajaksi® pyrkiville

Opettajat

Funktionaalisen lääketieteen kouluttaja, ravitsemusasiantuntija ja tekniikan lisensiaatti Paula Heinonen

Paikka

Mäkelänrinteen lukio, Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki.

Aika

5.–6.11.2022. Opiskelemme lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00–16.00.

Hinta

Kurssin hinta on 300 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää viikonlopun opetuksen ja kurssimateriaalin.