Terveyden Tukipilarit® -kursseilla opit ymmärtämään, mitä kehossasi tapahtuu ja miksi. Näiden kurssien avulla jo sadat ihmiset ovat muuttaneet terveytensä ja jopa elämänsä parempaan suuntaan. Voit lukea ihanilta kurssilaisiltamme saamamme palautteet täältä. Koulutus koostuu yhdeksästä eri kurssista (TT1–TT9), jotka järjestetään lähiopetuksena Helsingissä. Oppainasi toimivat inspiroivat opettajat Paula Heinosen johdolla. Sydämellisesti tervetuloa matkalle kohti terveyttä ja hyvinvointia!

TT5-kurssin sisältö lyhyesti

TT5-kurssilla perehdymme hyvin tärkeään aiheeseen – krooniseen hiljaiseen tulehdukseen. Matala-asteinen tulehdus on lähes kaikkien sairauksien taustalla. Opit muun muassa, mitä hiljainen eli matala-asteinen tulehdus tarkoittaa, miten se syntyy, mitkä tekijät sitä aiheuttavat ja miten se on ennaltaehkäistävissä. Kurssin käytyäsi ymmärrät myös, voiko omien terveysongelmiesi taustalla olla matala-asteinen tulehdus ja mikä tärkeintä, mitä sinun on tehtävä sammuttaaksesi sen. Perehdymme myös muun muassa epigenetiikan, solujen tuottamien ”superhormonien” (eikosanoidien) sekä rasvakudoksen merkitykseen hiljaisessa tulehduksessa. Kurssin aikana pääset esittämään myös henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle ja FLT Ravintovalmentajille®.

TT5-kurssilla keskustelemme lisäksi käytettävän ajan puitteissa siitä, mitä olemme tähän mennessä TT-matkalla oppineet ja mitä kysymyksiä on herännyt.

TT5

Tiedätkö mikä on krooninen hiljainen tulehdus? Ja tiesitkö, että se on lähes kaikkien sairauksien taustalla (esim. sydän- ja verisuonisairauksissa, diabeteksessa, reumassa, stressissä, masennuksessa, allergioissa ja astmassa)? Usein ajatellaan, että matala-asteinen tulehdus on vain sairaiden ja ikääntyvien ongelma. Näin ei ole. Muun muassa liiallinen urheilu, pitkäkestoinen stressi, monet ravintoainepuutokset, useiden lääkkeiden käyttäminen ja pyöristynyt keskivartalo voivat johtaa matala-asteiseen tulehdukseen, joka kytee vuosikausia oireettomana. Hiljainen tulehdus ei siis tunnu eikä näy ja valitettavan harvoin sitä edes mitataan tai pohditaan sen olemassaoloa. Se velloo kehossa näkymättömänä, matala-asteisena ja kroonisena, mutta tuhoisana. Ja jos se todetaan, siihen ei yleensä koskaan tarjota kokonaisvaltaista hoito-ohjelmaa.

Kurssilla opit, mitä tulehduksessa tapahtuu. Opit myös, mikä on infektion ja inflammaation (tulehduksen) ero. Perimmiltään tulehdus on hyödyllinen tapahtuma kehossa – sen on tarkoitus parantaa. Mutta mitä tapahtuu, kun tulehdus jää kytemään matala-asteisena kehoon? Ja miksi näin käy? Mitkä kaikki tekijät aiheuttavat tai myötävaikuttavat kroonisen hiljaisen tulehduksen syntymiseen? Liittyykö tähänkin suolisto ja sen mahtavat mikrobit? Entäpä allergiat ja yliherkkyydet? Voivatko krooniset infektiot tai hormonaaliset epätasapainotilat olla matala-asteisen tulehduksen taustalla? Entäpä miten krooninen hiljainen tulehdus syntyy solutasolla? Miten epigenetiikka, rasvakudos tai ympäristötekijät liittyvät matala-asteiseen tulehdukseen? Millainen ruokavalio aiheuttaa kroonista hiljaista tulehdusta ja millainen sammuttaa sitä?

Entä voiko kroonista hiljaista tulehdusta mitata? Milloin mittaukset ovat tarpeen?

Kurssilla opit, miten yksilöllinen hoito-ohjelma koostetaan 15 tärkeästä kohdasta. Ymmärrät mm. miksi ja miten sokeriaineenvaihdunta on niin tärkeä. Tiedostat, miten rasvasta muodostuvat ”superhormonit” eli eikosanoidit liittyvät matala-asteiseen tulehdukseen. Ymmärrät myös, miten vuosien saatossa syntyneet ravintoainepuutokset ovat usein yksi tärkeä tekijä matala-asteisen tulehduksen synnyssä. Ja ehkäpä tärkeintä – kurssin avulla opit sammuttamaan matala-asteisen tulehduksen sekä ehkäisemään sen syntymisen tai uusiutumisen.

Viidennellä Terveyden Tukipilarit -kurssilla käsittelemme mm. seuraavia asioita:

– Krooninen hiljainen tulehdus on lähes kaikkien sairauksien taustalla
– Tutkimuksia…
– Mitä hiljainen tulehdus on?
– Tulehdusta aiheuttavia tekijöitä
– Ymmärrätkö infektion ja inflammaation (tulehduksen) eron?
– Kenellä meistä voi olla krooninen hiljainen tulehdus kehossa?
– Mitkä tekijät aiheuttavat tai myötävaikuttavat kroonisen hiljaisen tulehduksen syntymiseen?
– Entäpä miten ja mistä matala-asteinen tulehdus syntyy?
– Miten se syntyy solutasolla ja miten voit vaikuttaa siihen?
– Miten sokeriaineenvaihdunta vaikuttaa krooniseen hiljaiseen tulehdukseen?
– Entäpä mikä on suoliston ja mikrobien merkitys matala-asteisessa tulehduksessa?
– Entäpä allergia ja yliherkkyydet?
– Stressin ja hormonaalisten häiriöiden merkitys
– Mitä ovat eikosanoidit ja miten ne liittyvät krooniseen hiljaiseen tulehdukseen?
– Voiko kroonista hiljaista tulehdusta mitata?
– Kehon rasva-kudoksen, geenien ja ympäristötekijöiden vaikutus hiljaiseen tulehdukseen
– Epigenetiikka – niin mielenkiintoista!
– Rasvakudos ja matala-asteinen tulehdus
– Ravinto ja matala-asteinen tulehdus
– Entäpä jos minulla on krooninen hiljainen tulehdus – mitä minun on tehtävä? – Mistä se on saanut alkunsa, mihin se on johtanut, kuinka kauan se on vellonut elimistössä…?
– 15 tärkeää kohtaa!
– Miten voit ehkäistä kroonista hiljaista tulehdusta?

Kenelle tarkoitettu?

– Terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille
– Sinulle, joka haluat auttaa itseäsi ja läheisiäsi palauttamaan terveyden ja ehkäisemään sairastumisen
– Sinulle, joka haluat ymmärtää mitä kehossasi tapahtuu ja miksi
– Sinulle, joka olet kiinnostunut kroonisten sairauksien taustalla olevista tekijöistä
– Sinulle, joka haluat ymmärtää mikä krooninen hiljainen tulehdus on, miten se syntyy, miten siitä pääsee eroon ja miten se on ennaltaehkäistävissä
– Terveydenhoitoalalla toimiville
– Tiedonjanoisille
– Alanvaihtoa harkitseville
– FLT Ravintovalmentajaksi® pyrkiville

Paikka

Mäkelänrinteen lukio, Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki.

Aika

Ilmoitetaan myöhemmin.

Hinta

Kurssin hinta on 300 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää viikonlopun opetuksen ja noin 100 sivun kurssimateriaalin. Lisäksi pääset kurssin aikana esittämään myös henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle ja FLT Ravintovalmentajille®.