Kesätauko alkaa olla ohitse ja kurssimme käynnistyvät jälleen. Mikäli sähköpostiosoitteessasi tai muissa yhteystiedoissasi on tapahtunut muutoksia, olethan kultainen ja huomaat ilmoittaa siitä toimistoon.

FLT II A 22.-23.8.2015

FLT II A –kurssilla keskitymme krooniseen, hiljaiseen tulehdukseen, mitokondrioiden vajaatoimintaan ja puutteellisiin metylaatio-reaktioihin (muun muassa mitä ne ovat, mitä ne aiheuttavat, mihin ne johtavat, miten ne korjataan ja miten niitä mitataan). FLT II A –kurssi muodostaa pohjan funktionaalisen lääketieteen opinnoille. Kurssi on huippumielenkiintoinen, mutta myös erittäin haasteellinen ja sen tietojen pohjalta päästään eteenpäin kaikissa tulevissa FLT-opinnoissa.

Tästä kurssista kurssikirje laskuineen on jo lähtenyt jakeluun. Jos olet ilmoittautunut kertaamaan tai olet vuosikurssilainen 2015-2016 etkä ole sitä saanut, laitathan pikaisesti viestiä toimistoon. Mikäli haluat vielä mukaan, laita siitäkin ilmoitusta, niin lähetämme heti postia sinulle.

FLT V A 29.-30.8.2015

Pitkään ja hartaasti odotettu uusi jatkokurssi – suoliston jatkokurssi – tulee ohjelmistoon muutaman viikon kuluttua.

Suoliston jatkokurssissa perehdymme ruoansulatuskanavan eri osien tärkeimpiin bakteeriryhmiin ihmisen elinkaaren aikana ja ravinnon vaikutukseen suoliston mikrobistoon. Myös suolistomikrobien välinen kommunikaatio ja epiteelin sekä mikrobien välinen vuoropuhelu kuin myös suoliston tavallisimmat alkueläininfektiot ja niihin soveltuvat lääkkeet käsitellään. Tutustumme suoli-aivo -yhteyteen uusimpien tutkimustulosten valossa, suolistomikrobien ja suoliston terveyden vaikutukseen suolen paikalliseen hermojärjestelmään, keskushermostoon ja hermovälittäjäaineisiin, ja niiden kautta tunteisiin, mielialaan ja käyttäytymiseen. Perehdymme myös suoliepiteelin ja aivoveriesteen tiiviiden liitosten rakenteeseen, toimintaan ja säätelyyn. Kurssilla käsitellään myös suoliston mikrobien vaikutusta keskushermoston sairauksiin. Lisäksi perehdymme myös autismiin ja suolistoterveyden merkitykseen autismissa funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta. Kurssiin kuuluu myös paneeli, jolloin kurssilaiset voivat esittää kysymyksiään aiheista.

Tästäkin kurssista kurssikirje laskuineen on jo lähtenyt jakeluun. Jos olet ilmoittautunut etkä ole sitä saanut, laitathan pikaisesti viestiä toimistoon. Muutamalle peruutuspaikalle mahtuu vielä eli mikäli haluat mukaan, laitathan pikapikaa viestiä toimistoon.

RAVITSEMUSTIETEEN VERKKOKURSSIT – SYKSY 2015

Syksyllä ohjelmistossamme käynnistyy uutuutena Ravitsemustieteen verkkokurssit. Pro Health Oy:n Ravitsemustieteen kurssit tulevat olemaan uniikit! Kursseilla tullaan käsittelemään niitä asioita, joista on suurin hyöty opiskelijoille – ei sitä mitä on ’pakko’ opettaa. Hintaa ei ole vielä lukkoon lyöty, mutta arvio kokonaisuudelle on noin 500 eur. Meillä oppiminen tapahtuu omaan tahtiin ja tenttiä voi koska haluaa. Myös tenttiminen tapahtuu verkossa.

Mikäli haluat ilmoittautua Ravitsemustieteen verkkokursseille, laitathan viestiä toimistoon otsikolla ’Ravitsemustiede / lmoittautuminen’.

CASE-KURSSI 12.-13.9.2015

Case-kurssilla käydään läpi yleisiä asioita asiakastapaamisiin liittyen, kuten esimerkiksi matriksin käyttö, kyselylomakkeet, asiakkaan tarinan kartoitus mukaan lukien ruokavalio, ohjeistus ja seuranta. Tämän jälkeen siirrytään kurssin varsinaisen pääannin pariin eli aloitetaan case-tapausten käsittely ryhmissä.

Case-kurssi on välttämätön heille, jotka aikovat valmistua FLT Lääkäriksi, Ravintoneuvojaksi tai FLT Ravintovalmentajaksi, mutta myös äärimmäisen mielenkiintoinen ja tärkeä koulutus muillekin kurssilaisille. Case-kurssi järjestetään tänä syksynä yleisön pyynnöstä kaksipäiväisenä.

FLT II B 3.-4.10.2015

Huomaathan ystävällisesti FLT II B –kurssin aikataulumuutoksen. Jouduimme kurssilaisten pyynnöstä siirtämään kurssin pois syyslomaviikolta 10.-11.10. ja aikaistamaan sitä viikolla. Muutokset ovat äärimmäisen harvinaisia. Toivottavasti tämä sopii sinun aikatauluusi.
FLT II B –kurssilla käsittelemme heikentynyttä immuniteettia ja hormonaalista epätasapainoa funktionaalisen lääketieteen kannalta. Perehdymme epäspesifisen ja spesifisen immuniteetin lisäksi muun muassa immuunitasapainon suureen merkitykseen terveyden optimoinnissa (ylitoiminta –autoimmuniteetti/allergia; vajaatoiminta – syöpä/infektiot), sytokiineihin ja niiden merkitykseen sekä eri ravintolisien vaikutukseen immuunipuolustukselle. Hormonaalisessa epätasapaino –osuudessa opettelemme useiden eri hormonien merkitystä hyvinvoinnillemme ja perehdymme funktionaalisiin laboratorioanalyyseihin hormonaalisten epätasapainotilojen havaitsemiseksi ja korjaamiseksi.

FLT II C 21.-22.11.2015

FLT II C -kurssilla opettelemme funktionaalisen lääketieteen soveltamista käytäntöön ja käsittelemme allergioita, atooppista ekseemaa, nivelreumaa ja fibromyalgiaa funktionaalisen lääketieteen kannalta. Vertaamme myös funktionaalisen lääketieteen hoitomenetelmiä perinteisen lääketieteen hoitoihin ja perehdymme luonnollisesti funktionaalisen lääketieteen testeihin.

FLT II C-kurssi onkin syksyn kursseista viimeisin, jonka jälkeen siirrymme pienelle tauolle juhlien pois joulusesongin. Toivottavasti mahdollisimman moni kertaajakin pääsee mukaan verestämään oppeja ja nauttimaan yhdessä opiskelusta.

Olet lämpimästi tervetullut aloittamaan kurssit jälleen kesätauon jälkeen ilolla ja täydellä höyryllä.