FLT Lääkärit

Alta löydät funktionaaliseen lääketieteeseen perehtyneet lääkärit.

Funktionaalinen lääketiede on tämän päivän lääketiedettä. Potilaat tietävät nykyään yhä enemmän asioista. He haluavat hyvää ja luontaista hoitoa, jossa otetaan huomioon ihminen kokonaisuutena.

Funktionaalinen lääketiede on kehitetty ennaltaehkäisemään ja hoitamaan kompleksisia kroonisia kansansairauksia kuten esimerkiksi ylipainoa, tyypin 2 diabetesta, masennusta sekä sydän- ja verisuonisairauksia. Se ei ole vaihtoehto perinteiselle lääketieteelle vaan erinomainen lisä perinteisen lääketieteen rinnalla, kohti tehokkaampaa kroonisten ja monimuotoisten sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä.

Funktionaalisen lääketieteen lääkärit pystyvät analysoimaan elimistössä olevia epätasapainotiloja ja vaikuttamaan näihin jo ennen mahdollisen sairauden puhkeamista. On itsestään selvää, että niin ravintotarpeemme, stressinsietokykymme, unentarpeemme kuin mahdollisten lääkkeiden annosmäärätkin ovat yksilöllisiä. Kehon epätasapainotilanteissa hoito-ohjelmankin on siten oltava yksilöllinen.

Yksilöt voivat reagoida hyvinkin eri tavalla esimerkiksi ympäristömyrkkyihin, ravinnon lisäaineisiin ja lääkitykseen. Vitamiini- ja hivenainetarpeetkin ovat erilaiset. Tämän vuoksi on tärkeää, että hoito räätälöidään jokaisen henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Hoidoissa pyritään potilaskeskeisyyteen sairauskeskeisyyden sijaan ja korostetaan kaikkien elinten riippuvuutta toisistaan ja vaikutusta toinen toisiinsa. Ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Työskentelyssä on hyvin tärkeää löytää potilaan sairauksien ja oireiden taustalla olevat juurisyyt.

Funktionaalisen lääketieteen lääkäri havainnoi rakenteiden, kuten nivelien, luiden, ihon, solukalvojen ja suoliston limakalvon kuntoa sekä henkilön psyykkistä ja henkistä tasapainoa. Huomiota kiinnitetään ravitsemustilaan, mahdolliseen altistumiseen työpaikan, kodin tai ympäristön haitallisille tekijöille, liikuntaharrastuksiin, unen laatuun ja rentoutumiseen sekä sosiaalisiin suhteisiin. Lisäksi huomioidaan ruoansulatuskanavan häiriöt, maksan myrkynpoistojärjestelmän mahdollisesti puutteellinen toiminta, hapetusstressin vaikutus sekä mahdollinen hormonien epätasapaino. Hoito-ohjelmassa huomioidaan aina potilaan koko elämän tarina ja nykyiseen tilanteeseen johtaneet edeltävät tapahtumat. Tällaisia ovat esimerkiksi vuosien aikana koetut sairaudet sekä laukaisevat tekijät, kuten fyysinen tai psyykkinen trauma.

Funktionaaliseen lääketieteeseen perehtyneen lääkärin vastaanotto kestää yleensä tunnista kahteen tuntiin. Potilaan tilanne kartoitetaan huolellisesti koko elämän ajalta ja arvioidaan, mitä tutkimuksia on tarpeen tehdä. Laboratoriotutkimukset ovat tärkeitä, mutta nekin ovat vain suuntaa antavia. Ihmistä pitää aina katsoa kokonaisuutena ja ottaa hänen kaikki oireensa huomioon. Ei siis riitä, että lääkäri tukeutuu vain laboratoriokokeiden antamiin tuloksiin. FLT Ravintovalmentajat® tekevät yhteistyötä FLT Lääkäreiden kanssa ja suunnittelevat potilaille muun muassa yksilöllisiä ravinto-ohjelmia.

Funktionaaliseen lääketieteeseen perehtynyt FLT Lääkäri on suorittanut ja tenttinyt kaikki FLT Koulutukseen kuuluvat perusjaksot FLT I A – FLT II D (6 kurssia). Lisäksi hän on osallistunut myös jatkokursseille FLT III A:sta alkaen sekä käynyt Case-kurssin. Vaihtoehtoisesti FLY ry voi hyväksyä FLT Lääkäriksi, mikäli lääkärillä on esittää IFM:n (Institute for Functional Medicine) tai vastaava ulkomailla käyty koulutuskokonaisuus suoritetuksi.

Katso myös FLT Ravintovalmentajat

FLT Lääkärit

Erkki Antila
Helsingin Antioksidanttiklinikka
Kaisaniemenkatu 1 Ba
00100 Helsinki
Ajanvarausnumero puh. 044 037 8016
Antioksidanttiklinikka puh 09 6226 450
helsinki@antioksidantti.fi

Anneli Patja
Paasikivenkatu 13, 2. kerros
04200 Kerava
Ajanvaraus puh. 040 776 0613
ajanvaraus@annelipatja.fi

Anna-Kaisa Piiroinen
Helsingin Antioksidanttiklinikka
Kaisaniemenkatu 1 B
00100 Helsinki
Ajanvarausnumero puh. 044 037 8016
Antioksidanttiklinikka puh 09 6226 450
helsinki@antioksidantti.fi

Kristina Laakko
Oloni-klinikka
Selkämerenkatu 1
00180 HELSINKI
Ajanvaraus puh. 020 740 2480
www.oloni.fi

Kristina Laakko
Oloni-klinikka
Humalistonkatu 17 B
20100 Turku
Ajanvaraus puh. 020 740 2480
www.oloni.fi

Lotta-Sofia Kosonen
Lääkäriasema Elpida
Kirkkolahdenkatu 8
57100 Savonlinna
Ajanvaraus puh. 050 368 2221

Kristiina Ruotsalainen
Pihlajalinna Lääkäriasema
Toikankatu 4
53100 Lappeenranta
puh. 010 312 126

Juhani Lehtonen
Ostrobotnia Functionalia
Vöyrintie 36
66600 Vöyri
Yhteydenotot tekstiviestillä numeroon 0500-369699
tai sähköpostitse juhani.lehtonen@fimnet.fi

Triin Eller
Ropkamõisa 10 / Ropka tee 6
Tartto
info@tekabinet.ee