Lämpimästi tervetuloa funktionaalisen lääketieteen koulutukseen

Funktionaalinen lääketiede on tämän päivän lääketiedettä. Se on erinomainen lisä perinteisen lääketieteen rinnalla, kohti tehokkaampaa kroonisten ja monimuotoisten sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Se ei ole vaihtoehto perinteiselle lääketieteelle.

FLT on tieteeseen ja vankkaan tutkimustietoon perustuvaa terveydenhoitoa, jossa yhdistyvät muun muassa biokemia, mikrobiologia sekä fysiologia. Yhdistelemme siis laajasti osaamista eri tieteenaloilta, tavoitteena paras mahdollinen hoito asiakkaalle. Funktionaalisessa lääketieteessä kykenemme myös analysoimaan elimistössä olevia epätasapainotiloja ja vaikuttamaan niihin jo ennen mahdollisen sairauden puhkeamista.

On tärkeää, että sairauden taustalla olevia syitä kartoitetaan ja sairautta hoidetaan yksilöllisten hoito-ohjelmien avulla. Funktionaalisen lääketieteen toimintamallissa potilaan koko elämäntarinalla on keskeinen merkitys, sillä terveydellisten ongelmien syyt löytyvät usein menneisyydestä.

FLT Koulutus®

Korkeatasoinen funktionaalisen lääketieteen koulutus järjestetään vain lähiopintoina Helsingissä. Koulutus on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille ja siihen haetaan erillisellä hakemuksella. Katso täältä, onko omalla koulutustaustallasi mahdollista hakea mukaan.

Myös ilman terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyyttä on tietyin ehdoin mahdollista päästä mukaan FLT-koulutukseen. Tällöin edellytämme muun muassa Terveyden Tukipilarit -koulutuskokonaisuuden tenttimistä, ravitsemustieteen perusteiden sekä lääketieteen perusteiden suorittamista.

Terveydenhuollon ammattilaiset

Jos olet esimerkiksi lääkäri, ravitsemusterapeutti, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, lähetäthän hakulomakkeella hakemuksesi meille. Hyviä pohjakoulutuksia ovat lisäksi muun muassa biokemistin ja biologin loppututkinnot, sillä ne antavat hyvät edellytykset FLT-koulutuksessa menestymiseen. Otamme sinuun pikimmiten yhteyttä, kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Saat oikeuden ostaa FLT-kursseja verkkokaupastamme mikäli hakemuksesi hyväksytään.

Kaikki terveydenhuollon ammattilaiset ja muut sopivan koulutuksen omaavat ovat tervetulleita kursseille täydentämään ammattitaitoaan. Huomaathan, että kurssit tulee käydä järjestyksessä aloittaen FLT I A:sta. FLT Ravintovalmentajiksi tähtääviä koskevat kuitenkin tiukemmat kriteerit ja opintoihin tulee tällöin sisällyttää myös muita kokonaisuuksia. Tarkemmat tiedot FLT Ravintovalmentajaksi kouluttautumisesta löydät täältä.

Jos olet lääkäri, olet hyvin tervetullut FLT-kursseille täydentämään ammattitaitoasi. Lähetäthän kuitenkin ensin hakemuksesi hakulomakkeella. Mikäli tähtäät FLT Lääkäriksi®, sinun on suoritettava kaikki FLT Koulutukseen kuuluvat perusjaksot FLT I A – FLT II D (6 kurssia). Lisäksi sinun on osallistuttava myös jatkokursseihin FLT III A:sta alkaen sekä FLT Käytännön harjoittelukurssiin. Sinun on myös tentittävä peruskurssit hyväksytysti. Vaihtoehtoisesti FLY ry voi hyväksyä FLT Lääkäriksi, mikäli lääkärillä on esittää IFM:n (Institute for Functional Medicine) tai vastaava ulkomailla käyty koulutuskokonaisuus suoritetuksi.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin otathan ystävällisesti yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@paulaheinonen.fi. Koulutukseen tulee hakea erillisellä hakulomakkeella, oli tavoitteenasi sitten ammattitaidon täydentäminen tai FLT-ammattilaisen titteli. Hakulomakkeen löydät täältä. Tervetuloa kursseille!