Terveyden Tukipilarit® -kursseilla opit ymmärtämään, mitä kehossasi tapahtuu ja miksi. Näiden kurssien avulla jo sadat ihmiset ovat muuttaneet terveytensä ja jopa elämänsä parempaan suuntaan. Voit lukea ihanilta kurssilaisiltamme saamamme palautteet täältä. Koulutus koostuu yhdeksästä eri kurssista (TT1–TT9), jotka järjestetään lähiopetuksena Helsingissä. Oppainasi toimivat inspiroivat opettajat Paula Heinosen johdolla. Sydämellisesti tervetuloa matkalle kohti terveyttä ja hyvinvointia!

TT6-kurssin sisältö lyhyesti

TT6-kurssilla sukellamme syvälle solun sisään. Tarkastelemme mitä solussa tapahtuu ja miksi. Kurssin käytyäsi ymmärrät, miten solu toimii sekä mihin se tarvitsee vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja rasvahappoja. Opit miten ravintoaineet pääsevät sisään soluun ja miten kuona-aineet pääsevät ulos. Samalla opit myös, kuinka haitalliset aineet voivat vaikuttaa solun toiminnan heikentymiseen tai jopa solukuolemaan.

Perehdymme myös solun energiantuotantoon sekä hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen aineenvaihduntaan solussa. Ymmärrät kuinka valtavan tärkeitä hyvin toimivat mitokondriot eli solun energiantuotantolaitokset ovat terveydellemme. Tiedät myös, mitä tapahtuu, jos ne eivät toimi kunnolla. Opettelemme myös happo-emäs -tasapainon ja perehdymme happoylimäärän vaikutuksiin kehossamme.

Tämän soluaineenvaihdunnan ja biokemian kurssin käytyäsi et ainoastaan ymmärrä, mitä solussa tapahtuu, vaan ymmärrät helpommin koko kehon toimintaa. Lisäksi osaat hyödyntää tätä tietoa omassa elämässäsi.

Kurssin aikana pääset esittämään myös henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle, biokemian tri Leea Pellolle (kurssin opettaja) ja FLT Ravintovalmentajille®.

TT6 8.–9.10.2022

Tiedätkö miten solusi toimivat? Miten ravintoaineet pääsevät sisälle soluun ja kuona-aineet ulos? Entäpä mitkä tekijät voivat haitata tai ehkäistä solujen toimintaa? Mikä merkitys on solukalvolla ja miten aineet kuljetetaan solukalvon läpi? Tällä kurssilla opit asiat ”ruohonjuuritasolla” ja ymmärrät, mitä kehossasi tapahtuu.

Tiedätkö mikä on mitokondrio ja miten se toimii? Tiedätkö mitä apuaineita tarvitaan energian tuotannossa? Tällä kurssilla opit, kuinka pystyt vaikuttamaan kehosi energiantuotantolaitosten kuntoon ja energisyyteesi. Kurssin käytyäsi tiedät, mitä ovat ATP, sitruunahappokierto sekä oksidatiivinen fosforylaatio. Tiedät myös, mitä kaikkia suojaravintoaineita tarvitaan optimaaliseen energian tuotantoon kehossasi. Käsittelemme myös kolesterolia alentavien lääkkeiden, statiinien, vaikutuksen energia-aineenvaihduntaan.

Perehdymme myös elimistön happo-emäs-tasapainoon. Opit kuinka happoylimäärä vaikuttaa esim. luustoon ja lihaksistoon. Kurssilla opetetaan myös solujen välinen viestintä – mitä ovat viestimolekyylit ja reseptorit? On äärettömän mielenkiintoista huomata, että solut keskustelevat toistensa kanssa. Esimerkkeinä käsittelemme serotoniinin ja typpioksidin.

Perehdymme myös solujen kasvuun ja jakaantumiseen. Ymmärrät geenien toimintaa ja kuulet mielenkiintoista tietoa telomeereista. Kurssin loppupuolella mietimme, mitä tapahtuu, jos kaikki ei toimikaan optimaalisesti? Mitä solut silloin tekevät ja miksi? Miten vierasaineet vaikuttavat soluun ja mihin se johtaa?

Kuudennella Terveyden Tukipilarit -kurssilla käsittelemme mm. seuraavia asioita:

– Soluaineenvaihduntaa sekä biokemiallisia reittejä ja tapahtumia kehossa
– Mitä solussa tapahtuu ja miksi?
– Mihin solu tarvitsee vitamiineja, antioksidantteja, mineraaleja ja rasvahappoja?
– Solukalvon merkitys ja aineiden kuljetus solukalvon läpi
– Energiantuotantolaitosten (mitokondriot) toiminta – mitkä tekijät ovat välttämättömiä niiden toiminnalle?
– Mitä mitokondrioissa tapahtuu?
– Miten statiinit vaikuttavat mitokondrioihin?
– Millainen on HH:n, rasvojen ja aminohappojen aineenvaihdunta?
– Mitä tarkoittaa elimistön happo-emäs-tasapaino?
– Mitä vaikutuksia on happoylimäärällä kehossamme?
– Miten solujen viestinvälitys toimii?
– Solujen kasvu ja solunjakautuminen
– Telomeerit, geenien toiminta, nutrigenomiikka
– Mitä tapahtuu, kun kaikki ei enää toimikaan?
– Kuinka haitalliset aineet voivat vaikuttaa solun toiminnan heikentymiseen tai jopa solukuolemaan?

Kenelle tarkoitettu?

– Terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille
– Sinulle, joka haluat auttaa itseäsi ja läheisiäsi palauttamaan terveyden ja ehkäisemään sairastumisen
– Sinulle, joka haluat ymmärtää mitä kehossasi tapahtuu ja miksi
– Sinulle, joka olet kiinnostunut biokemiasta ja soluaineenvaihdunnasta
– Sinulle, joka haluat ymmärtää miten solujen energiantuotantolaitokset toimivat
– Sinulle, joka olet kiinnostunut happo-emäs -tasapainosta ja happoylimäärän vaikutuksista
– Terveydenhoitoalalla toimiville
– Alanvaihtoa harkitseville
– Tiedonjanoisille
– FLT Ravintovalmentajaksi® pyrkiville

Paikka

Mäkelänrinteen lukio, Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki.

Aika

8.–9.10.2022. Opiskelemme lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00–16.00.

Hinta

Kurssin hinta on 300 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää viikonlopun opetuksen ja noin 75 sivun kurssimateriaalin. Lisäksi pääset kurssin aikana esittämään myös henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle, Leealle ja FLT Ravintovalmentajille®.