Terveyden Tukipilarit® -kursseilla opit ymmärtämään, mitä kehossasi tapahtuu ja miksi. Näiden kurssien avulla jo sadat ihmiset ovat muuttaneet terveytensä ja jopa elämänsä parempaan suuntaan. Voit lukea ihanilta kurssilaisiltamme saamamme palautteet täältä. Koulutus koostuu yhdeksästä eri kurssista (TT1–TT9), jotka järjestetään lähiopetuksena Helsingissä. Oppainasi toimivat inspiroivat opettajat Paula Heinosen johdolla. Sydämellisesti tervetuloa matkalle kohti terveyttä ja hyvinvointia!

TT4-kurssin sisältö lyhyesti

TT4-kurssilla opit muun muassa, miten kilpirauhanen toimii, millainen on kilpirauhasen vajaatoiminnan kokonaisvaltainen hoito-ohjelma, miten pitkään jatkunut stressi voi johtaa lisämunuaisten ”väsymiseen” ja miten lisämunuaisten ”väsymistä” hoidetaan. Perehdymme myös premenstruaalioireyhtymään (PMS) ja sen hoito-ohjelmaan. Lisäksi ymmärrät, mitkä ovat elimistön tärkeimmät hormonit, mistä hormonit muodostuvat, miten ne vaikuttavat, mikä on tärkein hormonaalisen epätasapainon laukaisija ja miten rasvakudoksen tuottamat tärkeät hormonit ja välittäjäaineet vaikuttavat hyvinvointiimme.

Kurssin aikana pääset esittämään myös henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle ja FLT Ravintovalmentajille®.

TT4

Tiedätkö mikä on yleisin hormonaalisen epätasapainon laukaisija? Ja tiedätkö, miten se on korjattavissa? Tiedätkö mitkä ovat kehon tärkeimmät hormonit? Entäpä oletko koskaan ajatellut, että vain yhden hormonin jatkuvat heilahtelut voivat johtaa hormonaaliseen kaaokseen? Kurssilla opit korjaamaan tämän epätasapainon, joka voi aiheuttaa useita terveydellisiä ongelmia kaikkialla kehossasi. Hormonit ovat yhteydessä toisiinsa jatkuvasti ja elämäntavoilla on valtava merkitys hormonaaliselle hyvinvoinnillemme.

Entäpä jos maksasi on rasvoittunut (ainakin 25 % suomalaisista aikuisista on rasvamaksa), miten se vaikuttaa hormonitasapainoosi ja rasva-aineenvaihduntaasi? Tiesitkö, että rasvakudos on hyvin aktiivinen elin, joka tuottaa mm. hormoneja ja tulehduksen välittäjäaineita. Rasvakudoksen viestiaineet ”keskustelevatkin” mm. aivojen, hermo- ja immuunijärjestelmän sekä muiden hormonien kanssa. Liian suuri määrä rasvaa – varsinkin keskivartalolla – on vaarallista, mutta entäpä jos rasvaa on hyvin vähän? Tällä kurssilla opit, mitä hormonit ovat, mistä ne muodostuvat, mihin niitä tarvitaan ja ehkä tärkeintä – miten ne vaikuttavat toisiinsa.

Haluatko päästä eroon PMS-oireilusta? Terveyden Tukipilarit 4 -kurssilla perehdymme myös premenstruaalioireyhtymään (PMS). Lievistä PMS-vaivoista kärsii suurin osa naisista jossain elämän vaiheessa. Entäpä kun oireet hallitsevat ja hankaloittavat elämää joka kuukausi? Oireilu on tyypillisintä esivaihdevuosi-ikäisillä (n. 35–45-vuotiailla) ja iän karttuessa oireet usein pahenevat. Mitkä ovat PMS:n taustatekijöitä funktionaalisen lääketieteen mukaan? Entäpä mitä on tehtävissä ja millainen on kokonaisvaltainen funktionaalisen lääketieteen mukainen hoito-ohjelma?

Entäpä tiedätkö, mitä stressin aikana kehossasi tapahtuu? Tiedätkö mitä stressihormonit ovat ja miten ne vaikuttavat? Hyvä stressi on välttämätöntä. Se kannattelee meitä ja vie eteenpäin. Mutta kun stressi jatkuu ja jatkuu, alkaa kehossa tapahtua. Vastustuskyky heikkenee, lihasmassa ja -voima vähenevät, hormonitoiminta häiriintyy, keskivartalo kasvaa, suoliston toiminta ja bakteerikanta häiriintyvät… Ja lopulta tilanne voi johtaa lisämunuaisten ”väsymiseen”. Tiesitkö, että lisämunuaisten ”väsymisen” tärkein oire on uupumus ja väsymys, joita riittävä nukkuminenkaan ei poista. Oireiden kirjo on valtava – särkyjä, huono stressinsietokyky, heikentynyt vastustuskyky, keskittymisvaikeuksia, liikunnasta palautuminen vaikeaa jne. Terveyden Tukipilarit 4 -kurssilla perehdymme stressiin, stressihormoneihin, lisämunuaisten toimintaan ja lisämunuaisten väsymisen hoito-ohjelmaan funktionaalisen lääketieteen periaatteiden mukaisesti.

Tällä kurssilla perehdymme myös pienen kilpirauhasen valtavan suureen merkitykseen terveydelle. Kilpirauhashormonit vaikuttavat lähes jokaiseen kehon soluun säädellen keskeisiä elintoimintoja. Kurssilla opit, mitkä tekijät voivat heikentää kilpirauhasen toimintaa. Ymmärrät mitä kilpirauhashormonit ovat, missä niitä tuotetaan ja miten ne vaikuttavat. Opit myös, miten esim. jatkuva stressi voi heikentää kilpirauhasen toimintaa. Jatkuva väsymys, palelu, lihas- ja nivelsäryt, ummetus, painon nousu ja hiusten lähtö ovat vain osa kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista. Kurssilla käsittelemme mm. kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito-ohjelman funktionaalisen lääketieteen mukaan, matalan T3-arvon oireyhtymän sekä jodin merkityksen elimistön hyvinvoinnille.

Neljännellä Terveyden Tukipilarit -kurssilla käsittelemme mm. seuraavia asioita:

– Hormonit – mitä ne ovat, mistä ne muodostuvat ja mihin niitä tarvitaan?
– Endokriiniset rauhaset eli umpirauhaset (sisäeritysrauhaset)
– Hypotalamus ja aivolisäke
– Rasvasolut endokriinisenä elimenä – rasvakudos on suurin endokriininen elin ihmisellä!
– Miten rasvakudoksen tuottamat hormonit ja muut välittäjäaineet vaikuttavat hyvinvointiimme?
– Mitkä ovat elimistön tärkeimmät hormonit? Arvasit väärin…
– Mikä hormoni on yleisin hormonaalisen epätasapainon laukaisija?
– Entäpä kortisoli, kilpirauhashormonit, estrogeeni, progesteroni, testosteroni…
– Hormonaalinen tasapaino on avain onneen – miten saavutat sen?
– Häiriintynyt sokeriaineenvaihdunta ja hyperinsulinemia
– Rasvamaksa
– Premenstruaalioireyhtymä (PMS)
– Haluatko päästä eroon joka kuukausi esiintyvistä elämää haittaavista PMS-vaivoista?
– Lievistä PMS-vaivoista kärsii suurin osa naisista jossain elämän vaiheessa – vaikeista oireista voi kärsiä jopa 10 % naisista…
– PMS:n taustatekijöitä funktionaalisen lääketieteen mukaan
– PMS:n kokonaisvaltainen hoito-ohjelma
– Stressi – suojareaktiomme
– Ihana, mahtava, hyvä stressi!
– Stressin pitkittyessä alkaa tapahtua
– Pitkään jatkuneen stressin oirekirjo – jopa mikrobisto muuttuu
– Stressiin vahvasti sidoksissa olevat sairaudet/tilat
– Hypotalamus–aivolisäke–lisämunuaiset-akseli – mikä se on, miten se toimii, mitkä tekijät siihen vaikuttavat?
– Lisämunuaiset, toiminta, lisämunuaisten tuottamat hormonit
– Lisämunuaisten ”väsyminen” – mitä se tarkoittaa ja mistä se johtuu?
– Lisämunuaisten ”väsymisen” oireet – oireiden kirjo on laaja…
– Lisämunuaisten ”väsymisen” kokonaisvaltainen hoito-ohjelma funktionaalisen lääketieteen mukaan
– Kilpirauhanen – uskomaton elin
– Tiesitkö, että vaikka vain makailisit, tarvitset kilpirauhashormoneja (sydämen toiminta ja hengittäminen)
– Kun kilpirauhasen toiminta pettää, elimistö suistuu raiteiltaan
– Kilpirauhasen rakenne, kilpirauhashormonit, niiden tuotanto ja vaikutukset
– Hypotalamus–aivolisäke–kilpirauhanen-akseli – mikä se on, miten se toimii, mitkä tekijät siihen vaikuttavat?
– Jodi on ihmiselle välttämätön hivenaine – tiedätkö mihin kaikkeen elimistössä jodia tarvitaan, mistä sitä saa, mihin sen puute johtaa ja mikä on sen tarve?
– Mitkä tekijät voivat heikentää kilpirauhasen toimintaa?
– Matalan T3-arvon oireyhtymä – mikä se on? Mikä sen aiheuttaa? Mitä on tehtävissä?
– Kilpirauhasen vajaatoiminnan eli hypotyreoosin oireet
– Mikä on paras ruokavalio hypotyreoosipotilaalle?
– Ravintolisät – tarvitaanko ravintolisiä ja jos tarvitaan, niin mitkä ravintolisät ovat tärkeitä kilpirauhasongelmissa ja hypotyreoosissa?
– Hypotyreoosin kokonaisvaltainen hoito-ohjelma funktionaalisen lääketieteen mukaan
– Vankan teorian lisäksi saat kurssilla paljon käytännöllisiä ohjeita, joita voit hyödyntää arjessa

Kenelle tarkoitettu?

– Terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille
– Sinulle, joka haluat auttaa itseäsi ja läheisiäsi palauttamaan terveyden ja ehkäisemään sairastumisen
– Sinulle, joka olet kiinnostunut hormoneista, kilpirauhasen toiminnasta, sokeri- ja insuliiniaineenvaihdunnasta, stressistä, lisämunuaisten toiminnasta, premenstruaalioireyhtymästä (PMS) tai hypotyreoosista
– Sinulle, joka haluat ymmärtää hormonien yhteisvaikutuksia ja saavuttaa hormonaalisen tasapainon
– Terveydenhoitoalalla toimiville
– Tiedonjanoisille
– Alanvaihtoa harkitseville
– FLT Ravintovalmentajaksi® pyrkiville

Paikka

Mäkelänrinteen lukio, Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki.

Aika

Ilmoitetaan myöhemmin.

Hinta

Kurssin hinta on 300 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää viikonlopun opetuksen ja noin 135 sivun kurssimateriaalin. Lisäksi pääset kurssin aikana esittämään myös henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle ja FLT Ravintovalmentajille®.