Terveyden Tukipilarit® -kursseilla opit ymmärtämään, mitä kehossasi tapahtuu ja miksi. Näiden kurssien avulla jo sadat ihmiset ovat muuttaneet terveytensä ja jopa elämänsä parempaan suuntaan. Voit lukea ihanilta kurssilaisiltamme saamamme palautteet täältä. Koulutus koostuu yhdeksästä eri kurssista (TT1-TT9), jotka järjestetään lähiopetuksena Helsingissä. Oppainasi toimivat inspiroivat opettajat Paula Heinosen johdolla. Sydämellisesti tervetuloa matkalle kohti terveyttä ja hyvinvointia!

TT9-kurssilla opit mm. mistä keinotekoiset makeutusaineet tehdään ja miten ne kehossa vaikuttavat. Opit myös, mitä tekijöitä on migreenin taustalla ja miten kohtaukset voisi ennaltaehkäistä. Keskitymme lisäksi urheiluravitsemukseen sekä vaihdevuosien hoito-ohjelmaan funktionaalisen lääketieteen periaatteiden mukaan. Kurssin aikana pääset esittämään myös henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle ja FLT Ravintovalmentajille sekä urheiluravitsemuksesta liikuntatieteiden maisteri Heikki Huoviselle (päävalmentaja Hintsa Performance). Heikki on toiminut urallaan mm. F1-kuljettaja ja maailmanmestari Sebastian Vettelin performance coachina.

TT9

Tiesitkö, että migreeni on Suomen yleisin neurologinen sairaus? Suomessa on 550 000 migreenipotilasta. Valitettavasti monet migreeniä sairastavat eivät edes tiedä sairastavansa sitä. Migreeniä sairastavan aivot ovat yliherkät, varsin vaativat ja helposti kiihtyvät. Tiedätkö mitkä ovat tyypillisiä migreenin laukaisijoita tai ärsykkeitä? Mitä kaikkea migreenipotilaan ruokavaliossa on huomioitava? Entäpä tiesitkö, mikä mineraali on lähes välttämätön ravintolisä migreenistä kärsivälle? Tai mitkä muut ravintolisät ovat tutkimusten mukaan jopa lääkkeiden vertaisia kohtauksien ehkäisyssä ja harvenemisessa? Suoliston kunnolla on tässäkin sairaudessa suuri merkitys.

Keinotekoisia makeutusaineita on mm. proteiinipatukoissa, proteiinijauheissa, karkeissa, hilloissa, virvoitusjuomissa, ruoissa, lääkkeissä ja ravintolisissä. Ne markkinoidaan turvallisina ja terveellisinä vaihtoehtoina. Ovatko ne sitä? Voiko keinotekoisten makeutusaineiden runsas käyttö edesauttaa masennusta, tulehdusta ja stressiä? Onko mahdollista, että niiden säännöllinen käyttö lisäisi riskiä sairastua metaboliseen oireyhtymään, tyypin 2 diabetekseen ja jopa sydän- ja verisuonisairauksiin? Voivatko ne vaikuttaa elimistön tärkeimpään elimeen suolistoon ja sen mikrobeihin? Onko mahdollista, että ne päinvastaisesta markkinoinnista huolimatta johtaisivatkin ylipainoon ja lihomiseen?

Urheiluravitsemusosuudessa vetovastuun ottaa Heikki Huovinen ja keskitymme ravintoon osana urheilijan kokonaisvaltaista valmentautumista. Mikä on tavoite? Lihasmassa ja voima? Optimaalinen palautuminen sekä kestävyys? Painonhallinta? Vai kombinaatio edellisistä? Mikä on proteiinin merkitys voimaharjoittelussa? Millainen ruokavalion on oltava ennen liikuntaa ja millainen urheilun jälkeen? Mikä on hiilihydraattien merkitys ja koska tarvitaan hiilihydraattitankkausta? Mitä ovat rasvaprosentin raja-arvot?

Vaihdevuosiosiossa keskitymme naisten vaihdevuosiin. Onko vaihdevuosissa kyse vain estrogeenin puutteesta? Ei ole. Tiedätkö, mitä hormonaalisia epätasapainotiloja voi olla vaihdevuosioireiden taustalla? Entäpä mitä muita hyvin tärkeitä tekijöitä on hoito-ohjelmassa huomioitava? Kurssilla opetetaan funktionaaliseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito-ohjelma.

Kurssilla saat vastauksia mm. yllä oleviin kysymyksiin. Ymmärrät mitä kaikkia tekijöitä voi olla migreenin taustalla. Voit saada helpotusta tai päästä jopa eroon migreenikohtauksista. Opit hoitamaan itseäsi vaihdevuosien aikana, ymmärrät, mitä tekijöitä voi olla lukemattomien ikävien oireiden takana ja mitä niille on tehtävä. Vaihdevuodet eivät ole kärsimystä – niiden tulee olla yksi mahtava ajanjakso elämässämme. Opit myös syömään oikein ennen urheilua ja sen jälkeen sekä tiedostat, mitä kehossasi tapahtuu. Keinotekoiset makeutusaineet -osuudessa selviää, miten ne kehossa toimivat ja kannattaako niitä käyttää vai ei.

Yhdeksännellä Terveyden Tukipilarit -kurssilla käsittelemme mm. seuraavia asioita:

– ”Vain toinen migreeniä sairastava voi ymmärtää toista”
– Migreeni ei ole vain kova päänsärky
– Migreeni on kompleksinen neurologinen sairaus, joka vaikuttaa keskushermostoon
– Migreeniaivot – aika mahtavat!
– Migreeniaivojen laukaisijat
– Mitä on tehtävissä? Ruokavalio, ruoka-aineallergiat ja yliherkkyydet, suolisto ja maksa
– Entäpä ravintolisät?
– Keinotekoiset makeutusaineet – tutkimuksia
– Sakariini E954, syklamaatti E952, aspartaami E951, sukraloosi E955, asesulfaami K E950, neohesperidiini E959, taumatiini E957, neotaami E961
– Entäpä keinomakeutusaineseokset?
– Vaihdevuodet – mitä kaikkea on huomioitava?
– Hikoilu, kuumat aallot, unihäiriöt, sydäntuntemukset, emättimen kuivuus, turvotus, mielialavaihtelut, alavireisyys, huono keskittymiskyky, painon nousu, ärtyneisyys… ARG!
– Hormonit heilahtelevat
– Mitkä ovat pahimmat hormoniepätasapainon aiheuttajat?
– Mitä tapahtuu kun estrogeeni:progesteroni –suhde muuttuu?
– Sama hoito kaikille on aikansa elänyt…
– Kokonaisvaltainen hoito-ohjelma
– Entäpä hormonikorvaushoito?
– Ravinto osana urheilijan kokonaisvaltaista valmentautumista (Heikki Huovinen)
– Missio: Parempi elämä
– F1 on ollut oppimislaboratoriomme
– Kun energiabudjetti pettää…
– Rakenna oma onnellisuutesi ja suorituskykysi
– Urheilijan ravitsemus – mikä on tavoitteesi?
– Proteiinit ja voimaharjoittelu yms.
– Kestävyys ja palautuminen
– Ruokavalio ennen suoritusta ja suorituksen jälkeen
– Hiilihydraattitankkaus
– Entäpä matala HH ja suorituskyky?
– Palautuminen ja kestävyys käytännössä
– Urheilijoiden painonhallinta

Kenelle tarkoitettu?

– Terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille
– Sinulle, joka haluat auttaa itseäsi ja läheisiäsi palauttamaan terveyden ja ehkäisemään sairastumisen
– Sinulle, joka sairastat migreeniä ja olet kiinnostunut sen kokonaisvaltaisesta hoito-ohjelmasta
– Sinulle, joka olet kiinnostunut mitä vaihdevuosien aikaan naisen elimistössä tapahtuu ja mitä moninaisille oireille on tehtävissä
– Urheilijoille, kuntoilijoille ja urheilualalla toimiville, jotka ovat kiinnostuneita kuinka ruokavaliolla voi parantaa kestävyyttä, suorituskykyä, lihaskuntoa sekä palautumista
– Keinotekoisista makeutusaineista kiinnostuneille
– Tiedonjanoisille
– Alanvaihtoa harkitseville
– FLT Ravintovalmentajaksi® pyrkiville

Opettajat

Paula Heinonen – Funktionaalisen lääketieteen kouluttaja, ravitsemusasiantuntija ja tekniikan lisensiaatti (soveltavan mikrobiologian, soveltavan biokemian ja teollisuustalouden diplomi-insinööri)

Heikki Huovinen – Liikuntatieteiden maisteri (pääaineena liikuntafysiologia), päävalmentaja Hintsa Performance. Heikki on toiminut urallaan mm. F1-kuljettaja ja maailmanmestari Sebastian Vettelin performance coachina.

Aika

Ilmoitetaan myöhemmin.

Paikka

Mäkelänrinteen lukio, Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki.

Hinta

Kurssin hinta on 300 € (sis. alv 24%). Hinta sisältää viikonlopun opetuksen ja noin 125 sivun kurssimateriaalin.